Wintertips Bosch Car Service

Wintertips van Bosch Car Service Van Sambeek

Plan hier uw onderhoud, APK of wintercheck

Om in de winterperiode uw bestemming veilig te bereiken, adviseren wij u tijdig uw onderhoud, APK of wintercheck in te plannen. Wij weten uit ervaring dat het winterklaar maken van uw auto de kans op pech of onaangename verassingen onderweg aanzienlijk verkleint.

Waarom een wintercheck laten uitvoeren, terwijl u in Nederland blijft?

 

Onzeker is of u tijdens de Nederlandse winters met een dik pak sneeuw of een lange periode van strenge vorst te maken krijgt, wat wel zeker is dat u te maken krijgt met:

 

  • Regen, hagel of natte sneeuw
  • Nachtvorst
  • Lang donker

 

Dit zijn elementen die voor vervelende verassingen kunnen zorgen wanneer uw auto hier niet op voorbereid is. Daarom letten wij bij de standaard technische controle punten EXTRA op:

 

  • Prestaties van uw accu
  • Afstelling van uw verlichting
  • Kwaliteit van uw ruitwenwissers
  • Status van vloeistoffen
  • Technische staat van uw banden

Onze wintertips:

Vastgevroren handrem

 

Gaat u parkeren, Laat de auto in zijn eerste versnelling of bij een automaat in P stand staan. Zo kunt een vastgevroren handrem voorkomen. Toch een bevroren handrem? Trek uw handrem extra aan zodat het ijs in de kabel breekt.

Werkt dit niet? Laat de motor dan 15 minuten stationair draaien. Zo ontdooit de handremkabel vanzelf.

bevroren handrem

Ruitensproeiers bevroren

 

Zorg voor de juiste (blauwe) vloeistof. Toch bevroren? Leg een zakje warm water op de sproeierkopjes. Als het reservoir bevroren is, vul het dan aan met warm water zodat het ijs smelt.

LET OP! Vergeet het reservoir daarna niet aan te vullen met de antivriesvariant!

Bevroren ruitensproeiers

Slecht zicht

 

Maak uw ruiten regelmatig goed schoon, vooral aan de binnenzijde. Schone ruiten beslaan minder snel en hierdoor heeft u minder last van weerspiegeling door condens of vettigheid. Onderschat niet hoe belangrijk goed zicht is voor de veiligheid op de weg! Werken uw ruitenwissers minder goed? Twijfel dan niet en kom langs!

Slecht zicht

Startproblemen

 

Wilt uw auto niet of slecht starten met het koude weer? Dan heeft dit hoogstwaarschijnlijk te maken met de accu van uw auto. Laat uw accu daarom checken bij Bosch Car Service Van Sambeek en voorkom startproblemen in de winter.

startproblemen
Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen